Neh pakub talveks linna kolinud Pädaste palasid. Pädaste mõisaga seostub mul paraku kehv mälestus: saabusime aastate eest sinna jalgrattakostüümides, tolmuste, ent näljastena. Kuid teenindaja selge sõnum meile oli "You're not welcome!" Peale seda pole enam Pädastesse sööma tikkunud ning seetõttu suhtun ka tema linna-venda eelarvamusega.
Õnneks asjata. Siin on hea õhkkond: sisustuses iga detail omal kohal. Hea teenindus: piisavalt kiire ja hooliv. Hea serveering: originaalne, ent mitte ebamugavalt steriilne ega üle vindi. Ja mis peamine: hea söök. Olen alati pettunud, kui restoran ei suuda ise leibagi küpsetada. Siin suudetakse. Leiva-saia saatjaks õli ja vaarika- vms chutney segu. Maja poolt esmase nälja peletajaks suitsuahju-krõbeleivad ürdikastmega. Makrell maitseb sama hästi kui suvel Vahemere ääres ning tibu on täpselt parasjagu küpsetatud – mahlane ja valmis lahkuma kontide küljest ilma igasuguse vastupanuta. Vein veetakse lauda karahviniga.
Kõige selle tulemusel läheb siinsel majal hästi: jaanuarikuu teisipäevasel õhtul saame eelviimase vaba laua. Muidugi ei häbene neh-lased pakutava eest ka korralikult raha küsida. Üks nipp siin soodsamalt läbi ajada on tulla päevasel ajal - siis on kogu menüü ca kolmandiku võrra õhtusest odavam.
*****
Üsna skaala teise otsa kogemus pärineb mõne päeva eest trendikohast F-hoone. Esiteks oli kohta endise Kalinini tehase territooriumilt veidi raske leida. Trenditeadlikud jõuavad siia ehk kinnisilmi, aga mulle kui harva Telliskivi loomelinnakusse sattujale oleks võinud mõni viit siiski väljas olla. Isegi kõrvalhoones asuva poe müüja ei osanud meid kohale juhatada. Kõige hullem on see, et laud oli räpane. Ka toit jättis mulje avaldamata. Teevees ujusid tükikesed, mida minu meelest seal ei oleks tohtinud olla. See jook jäi joomata. Ma ei ole pirts: seda juhtub üliharva, et tellitu jääb minu poolt puutumata. Kas soovin tagase minna? Tänan, ei!
Tuesday, January 11, 2011
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment