Saturday, April 23, 2011

Head jäneseaastat!

Sündinud on uus kokandus-Eesti rahvusloom: küülik. Vastavaid retsepte on täis kõik konkandusajakirjad ja ajalehtede toidurubriigid ning küülikute invasioon on toimunud supermarketite lihalettidel. Pikk-kõrva pole vaaritada kuigi keerukas (pea-asi, et ära ei kuivata!) ning tulemus pole sugugi halb.

Retsept: lihtne veini-meeküülik


1 küülik
6 spl mett
4 spl sojakastet
2 spl sinepit
3 küüslauguküünt, viilutada
1 dl valget veini
jupp ingverit, riivida
soola


Tükelda küülik. Hõõru tükid sisse soolaga ja pruunista pannil. Sega potis kõik muu ja lase keema tõusta. Tõsta liha kastmesse ning hauta madalal kuumusel kaane all ca 45 minutit.


Retsept: Anni Arro õlleküülik


100 g toorsuitsupeekonit
1 küülik
1 pudel õlut
3 küüslauguküünt
5 väikest sibulat
3 porgandit
1 rosmariinioks (kasutasin kuivatatut)
jahu
50 g võid
meresoola

Tükelda küülik ning hõõru sisse soola, rosmariini, hakitud küüslaugu ja oliivõliga. Jäta tunnikeseks tõmbama. Sulata paksu põhjaga potis või ja lisa peekon. Veereta lihatükid jahus ja pruunista võis mõlemalt küljelt. Lisa sektoriteks lõigatud sibulad ja viilutatud porgandid ning pudel õlut. Kata pott kaanega ja jäta hauduma tasasele tulele (kuni 1,5 tunniks).

No comments: