Sunday, July 3, 2011

Umbrohutoit 3: maltsapirukas

Lisaks pudrule saab kõrvetajast ka mõnusa piruka.











Retsept

2 dl täistera nisujahu
100 g võid
50 g riivitud juustu
suur peotäis värsket maltsa
3 muna
3 dl piima või kohvikoort
100 g fetajuustu
1 spl värsket tüümiani
1/2 tl soola

Sega jahu riivjuustuga ning lisa sulatatud või. Suru tainas ümmarguse lahtikäiva koogivormi põhjale ning pane pooleks tunniks külmkappi. Torgi kahvliga tainasse augukesed ja eelküpseta see 200-kraadises ahjus 5-6 minutit, kuni see on õrnalt pruunikas.
Täidise jaoks klopi munad ja piim omavahel. Haki malts ning sega muna-piima seguga. Maitsesta soola ja tüümianiga. Sega kõik segamini ning vala eelküpsetatud põhjale, puista peale feta. Küpseta 200°C juures kuni pool tundi.
PS, Maltsa võib asendada ka naadi, nõgese või muu meelepärase söödava umbrohuga.

No comments: