Siidri retsept on imelihtne: see õunamahl, mida öösel tõesti enam kuidagi ei jaksanud purki villida, tuleb valada õlleankrusse ja jätta ankur lahtiselt seisma - paariks-kolmeks päevaks - kuni mahl mõnusalt käärima on hakanud. Seejärel tuleb ankur sulgeda, kuid jätta veel mõneks ajak õue (st sooja) käärima. Mõni aeg võrdub siinkohal kuni kolme nädalaga. Hiljemalt seejärel peab siidritekku sekkuma mõni mehemürakas ja tassima ankru keldrisse (meie jätsime selle siiski välisukse kõrvale vilusse, et oleks hea ligi toomas käia:) Aeg-ajalt ikka tuleb kontrollida, et vurts liiga kõvaks (st üle 4 baari) ei läheks. Tarbi kasvõi igal õhtul. Aga lausa kohustuslik on seda sauna kaasa võtta!
Siin nad on: legendaarne Elmar (15) ja tema vanem vend Nelikümmend Liitrit. Tühjenevad võluväel, ausõna!
Siin nad on: legendaarne Elmar (15) ja tema vanem vend Nelikümmend Liitrit. Tühjenevad võluväel, ausõna!
No comments:
Post a Comment