Friday, June 24, 2011

Peale-jaani grusiin

Mida teha siis, kui jaanipäevaks tuuakse veerand talle? Vastus: külalistele kuhjaga šašlõkki ning enda perele teisel päeval potitäis gruusia rahvussuppi hartšod.

Retsept: hartšo
Ca kilo lambalihakonte
4 liitrit vett
klaas riisi
3 porgandit
4 sibulat
5 küüslaugküünt
pakk tomatipastat
3 spl õli
soola-pipart
peterselli-tilli

Lõika liha tükkideks ning pane külma vette keema. Keema tõustes riisu vahtu. Lõika porgand seibideks, tükelda sibul ja küüslauk ning kuumuta neid rasvaines, lisa tomatipasta. Kui liha on ca 1,5 tundi keenud, lisa pestud riis ja kui riis on peaaegu pehme (vähemalt 20 min), siis läbikuumutatud maitseviljad. Maitsesta.

No comments: