Juuni pole juuni ilma rabarberikookideta. Neid võib teha kuidasiganes, aga viimasel ajal olen umbes sellisele retseptile truuks jäänud:
Retsept: rabarberikook
Tainas:
100g võid
¾ dl suhkrut
3 dl nisujahu, soovitavalt täistera
½ tl küpsetuspulbrit
1 dl kaerahelbeid
1 muna
Kate:
1 l rabarberilõike
1 dl suhkrut
2 tl kartulijahu
1 tl jahvatuatud ingverit
võib lisada ka väikese paki hapukoort ja 1-2 muna
Sulata või, sega suhkruga. Lisa kaerahelbed ja muna ning küpsetuspulbriga segatud jahu. Pane küpsetuspaber lahtikäivasse koogivormi, suru tainas sellesse laiali (servast veidi kõrgemale). Sega katteained ja puista taignale. Küpseta 45 min 175oC juures. Eriti hästi mekib koos vannilijäätisega!
Saturday, June 4, 2011
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment