Thursday, June 30, 2011

Umbrohutoidud 2: naadikarask

Sel suvel olen seda vanade eestlaste küpsetist kuidagi eriti palju teinud. Kuid erinevalt varasemates karaskitest olen tänavu sekka seganud erinevaid ürte-umbrohte. Kõige paremini sobib karaskisse siiski naat.

Retsept: naadikarask

125 g kohupiimapastat
250 ml hapupiima
1 muna
1 tl soola
1 spl mett või vahtrasiirupit
2 spl võid
240 ml odrajahu
125 ml täisteranisujahu või -rukkijahu
1/2 spl söögisoodat
suur peotäis naati

Kuumuta ahi 180 kraadini. Sega kausis kohupiim, hapupiim, muna, sool ja magusaine. Lisa sulavõi. Sega jahu söögisoodaga ja sega taignasse. Pane küpsetuspaber keeksivormi ja vala tainas peale. Küpseta 50 minutit.
Kõige maitsvam on karaskit süüa ürdivõi või pestoga.

Retsept: karulaugupesto

100 g karulauku
50 g röstitud piinia-, seedermänni- või kõrvitsaseemneid
Ca 1.5 dl oliiviõli
4 sl riivitud parmesani
meresoola

Pese ja kuivata karulauk ning rebi puruks. Pane karulauk, röstitud seemned ja õli saumikserisse ning püreesta. Lisa riivitud juust ning maitsesta soolaga.

No comments: