Sel suvel olen seda vanade eestlaste küpsetist kuidagi eriti palju teinud. Kuid erinevalt varasemates karaskitest olen tänavu sekka seganud erinevaid ürte-umbrohte. Kõige paremini sobib karaskisse siiski naat.
Retsept: naadikarask
125 g kohupiimapastat
250 ml hapupiima
1 muna
1 tl soola
1 spl mett või vahtrasiirupit
2 spl võid
240 ml odrajahu
125 ml täisteranisujahu või -rukkijahu
1/2 spl söögisoodat
suur peotäis naati
Kuumuta ahi 180 kraadini. Sega kausis kohupiim, hapupiim, muna, sool ja magusaine. Lisa sulavõi. Sega jahu söögisoodaga ja sega taignasse. Pane küpsetuspaber keeksivormi ja vala tainas peale. Küpseta 50 minutit.
Kõige maitsvam on karaskit süüa ürdivõi või pestoga.
Retsept: karulaugupesto
100 g karulauku
50 g röstitud piinia-, seedermänni- või kõrvitsaseemneid
Ca 1.5 dl oliiviõli
4 sl riivitud parmesani
meresoola
Pese ja kuivata karulauk ning rebi puruks. Pane karulauk, röstitud seemned ja õli saumikserisse ning püreesta. Lisa riivitud juust ning maitsesta soolaga.
Thursday, June 30, 2011
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment