
Lihtsa pesto jaoks on vaja järgnevat:
- Pakk india pähkleid (ideaalne oleks kasutada piinaiseemneid, kuid indialased ajavad asja peaaegu sama hästi ära)
- Peotäis basiilikuid (koos vartega, kui kallist kraami pole parasjagu raisata)
- Ca pool klaasi oliivõli (tunnistan, et sageli kasutan ära jääke päikesekuivatatud tomatite või küüslaugu purgist - see annab omamoodi huvitava meki)
- 2-3 küüslauguküünt (rohkem ei tohi panna, kui tahad pestot ka hommikul süüa:)
- Pakk parmesani (kui olen laisk, ostan riivitud parmesanilaadset juustu, kõige parem on aga ise parmesan riivida - siis see ka lõhnab nagu juust. Parmesani võib asendada Leedu odava koopia Džiugasega)
- Maitseks võib lisada ka päikesekuivatatud tomateid või oliive, kuid enamasti valmistan siiki puhast kraami
- Soola & värskelt jahvatatud pipart
Rösti pähklid sutsu õliga pannil. Pane kõik komponendid köögikombaini ja purusta. Kui segu jääb liiga paks, lisa tunde jägi õli. Maitsesta soola ja pipraga.
No comments:
Post a Comment