See on kahtlemata mu lemmikahvenaretsept! Ning otseloomulikult võiks kala olla värskelt püütud, mitte külmutatud poekraam. Üks on kindel - punane kala sellele kraamile vastu ei saa!
Retsept- pool kilo ahvenafileed
- pool küüslauku
- 1 porru
- 100g spinatit
- poole sidruni mahl
- 2 dl valget veini
- 1 spl mett
- praadimiseks võid
- soola ja värskelt jahvatatud pipart
Prae võis natuke aega küüslauku, lisa ahvenafileed, maitsesta soola-pipraga ja prae. NB, ära üle prae! Võta kalad pannilt ja prae võis porrud (ja ülejäänud kalad, kui need esimese satsiga pannile ei mahtunud). Seejärel kalla kõik kalad pannile, laota peale spinatilehed ning kaste (sidrunimahl + vein + mesi, soovi korral ka veidi tärklist). Pane pannile kaas, lase kaste keema tõusta ja keeda hetk, et spinat kastme aurus pehmeneks. Liiguta pannil olevat võimalikult vähe ja väga ettevaatlikult - ahven on väga õrnake, kipub katki minema!
No comments:
Post a Comment