Monday, October 4, 2010

Ehtne sügissupp. Oaga


















Eestlane kipub herne- ja oasuppi sööma vastlapäeva paiku, kuid tegelikult oleks iga nädal kasulik paar taldrikutäit kaunviljasuppi või -hautist nahka pista.

Retsept
  • 200 g punaseid ube (kui kasutad kuivattuid, siis leota vähemalt 5 tundi, kurna ja loputa)
  • 2 l vett
  • 1 hakitud sibul
  • 3 loorberilehte
  • 4-5 tomatit
  • 2 punast paprikat
  • 3 viilitatud porgandit
  • 2 sl oliivõli
  • 2 porrulauku
  • soola ja pipart

Pane vesi, loorber ja oad potti ning keeda kesmisel kuumusel kuni oad on peaaegu pehmed (ca 45 min). Prae sibul ja porgand õlis ning lisa hautisele. Lisa ka tomat-paprika-porru ning hauta kuni köögivili on peaaegu pehme (5-10 minutit). Ära liiga pehmeks keeda! Maitsesta soola-pipraga. Sobib hapukoorge.

No comments: