Mida teha siis, kui kallis Kalamees toob sulle üle 5 kg haugifileed? Seni on mu vaieldamatu lemmik olnud haugiuhaa, aga kuna kogus on kolossaalne, siis poovime seekord teistviisi.
Niisiis, esimesel päeval on eelroaks marineeritud haug ja põhiroaks ahjus küpsetatud haug.. Teisel päeval eelroaks kalasült ja põhiroaks praetud haug. Kolmas päev on pühendatud haugikotlettidele..
Marineeritud haug
- 1 kg puhastatud haugi
- võid
- 7.5 dl vett
- 1 viilutatud porgand
- 1 viilutatud sibul
- 2 loorberilehte
- 10 pipratera (osa võib asendada vürtsiga)
- 3 sl 30% äädikat
- meresoola
Lihtne ahjuhaug
- 1 suur puhastatud haug
- 2 tl soola
- 2 spl sidrunimahla
- 250 g hapukoort
Pese kala külma veega ja kuivata köögipaberiga. Hõõru soolaga sisse ja piserdada kõhuõõnde sidrunimahla. Lase pool tundi jahedas maitsestuda. Asetada kala fooliumiga kaetud ahjuvormi ringikujuliselt ja määri pealt hapukoorega. Sule pealt fooliumiga ja küpseta 200oC juures ca pool tundi.
- 1 kg puhastatud haugi
- 1 suur sibul
- 1 porgand
- 1/4 petersellijuurt
- 10 tera pipart
- paar loorberilehte
- 2 tl zelatiini (kahjuks ei ole sellest halvast valgust pääsu!)
- soola
- soovi korral veidi äädikat (aitab paremini säilida)
Haugikotletid (nädala üllataja!)
- 400 g haugifileed
- 1 dl vahukoort
- 1 dl riivsaia
- 2 hakitud sibulat
- 2 muna
- 1 spl sidrunimahla
- 1 tl soola
- valget pipart
- praadimiseks võid
****
Neljandal Päeval sööd eelmiste päevade jääke ja kirud, et miks seda kõike nii pagana palju peab olema! ..ja kui kõik see saab ära söödud ja sugulastele-tuttavatele laiali jagatud, tuleb Kalamees koju 6 kg ahvenaga. Halastust!
No comments:
Post a Comment