Retsept: vinegrett köögiviljadega
- 1 punapeet
- 2 porgandit
- 1 kaalikas
- 1 pastinaak
- 2 marineeritud või hapukurki
- soovi korral peeneks hakitud kapsast või sibulat
- Kaste: 3 sl oliivõli, 2 sl palsamiäädikat, soola ja pipart
- käepärast maitserohelist (nt sibulapealsed, basiilik v petersell)
Koori peet-pastinaak-kaalikas ja lõigu kuubikuteks, viiluta porgand. Auruta köögiviljad, lisades aurutussõelale kõigepealt punapeedi ja kaalika, seejärel porgandi ja lõpuks pastinaagi (võtab kokku aega 15-20 min). NB! Ära neid liiga pudruks auruta. Lase köögiviljadel veidi jahtuda, lisa kurgikuubikud jm soovi järgi. Sega kastme koostisosad ning vala salatile, sega korralikult ja lase vähemalt tund aega tõmmata. Sobib hästi ka järgmisel päeval.
No comments:
Post a Comment