Maapiirkondadest linnapiirkondade poole voorivate kõrvitsate eest pole pääsu. Nõukaaegset lahutamatut sünnipäevakülalist kõrvitsasalatit pole ma kunagi teinud, aga õnneks on nende kollaste tegelatega palju muud vahvat peale hakata. Mul on sõelale jäänud supp ja kook.
Retsept: lihtne kõrvitsasupp
- 1 kg kõrvitsat
- pool l vett
- pool l piima
- 2 sl õli
- 1 hakitud sibul
- mõned viilutatud sellerivarred
- 50 g kuivatatud ja poolitatud aprikoose või muid puuvilju
- väike jupp viilutatud ingverit
- soola, pipart ja muskaatpähklit
- kõrvitsaseemneid
*****
Kõrvitsa-toorjuustukook
Põhi:
- 250 ml täisterajahu
- pool tl soola
- 80 g võid
- 500 g tükeldatud kõrvitsat
- 500 g maitsestamata toorjuustu
- 2 dl pruuni suhkrut
- 1 dl hapukoort
- 2 tl vanillisuhkrut
- 4 muna
- 1 tl soola
- 1 tl kaneeli
- 2,5 dl hapukoort
- 3 sl tuhksuhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- suts brändit
Sega tainas kokku kuni moodustub ühtlane mass (vajadusel lisa veidi vett). Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud ümmaeguse koogivormi põhja. Küpseta põhja u 7 minutit. Sega toorjuust ja suhkur, lisa kõrvitsapüree, hapukoor, vanillisuhkur, kaneel ja sool ning vahustud munad. Kalla segu põhjale ja küpseta 175 kraadises ahjus 1 tund.
Sega katte ained, määri möks koogile ja küpseta veel 10 minutit. Kaunista käepäraste sügiseste vahenditega (nt pähklid, kuivatatud jõhvikad). Jahuta vormis, enne serveerimist hoia üleöö külmkapis.
NB! Teed targati, kui ütled mees-sööjatele peale koogi söömist, et see oli tehtud kõrvitsast:)
No comments:
Post a Comment