Thursday, May 29, 2008

Teist korda jahil..

Jahihooaeg on alanud - juhhuu!!
Esimest korda sel aastal sain merele tegelikult juba kahe nädala eest - Kaalep kutsus Miaga trenni tegema. Sissejuhatuseks oli see superluks.
Eile sõitsime bussiga Pärnusse (1h 50 min) ja jahiga tagasi (23 h) - Janil oli vaja LadyBird Tallinna tuua. Kuna see oli Ladyl hooaja esimene sõit, siis pidid madrused alustuseks jahti koristama - minu ja Gudruni panus oli nõude küürimine ja Pärnu jõe vahtu ajamine.
Ca 10 ajal õhtul stardime.
Päike loojub - ilmeilus! Pardal on meid vaid viis - Külli ei julgenud oma sõrme veel merekuradile anda - vaja enne aastaaruanded valmis saada. See tähendas ühtlasi seda, et puudusid kokk ja perenaine. Kuna tuult ja meeskonda oli vähe, sõitsime päris palju mootoriga. Vrakile ei õnnestunud seekord pihta saada, poomi vette kah mitte - st oli suht rahulik sõit.
Kell 4 öösel ajas Süsi mu rooli - tema oli ju KOGU ÖÖ roolis olnud (jär. on tema ööd max 3h pikkused). Rohkem Süsi sel retkel rooli ei läinud, Gudrun pisut pelgab juhtimisvõtteid - st, peamiselt oli roolis Jaanus või mina. Ega mul midagi rooli vastu pole - mulle tõesti see meeldib - vaid öösel nati igav ja liiga väsitav..
Päike tõuseb - jälle imeilus! Juba kell 5 hommikul stardib esimene praam Kuivastust Virtsu. Hommikul 8 paiku uinusin dekil veel natukeseks ajaks - kuid eriti ei raatsi magada - merel on liiga ilus, et nähtavat kinniste silmalaugude taha peita.
Meil vedas ilmaga - lausa kahju, et särki ja lühkasid kaasas polnud. Purjetama hakkasime kusagil Vormsi kandis - tuult jätkuvalt vähe, chillisime vaikselt edasi, vahepeal tuli mootor taas sisse lülitada. Möödusime ühest Soome jahist - nemad olid tublimad, tegid vapralt varahommikusi paute. Põnevamaks läks sõit Pakris - taganttuul, tõmbasime spinni üles. Tempo polnud siiski üleliia kiire - vaid mõned hetked üle 8 sõlme. Naissaare lähistel sain hakkama ühe plaanivälise halsiga..
Kes sügisel purjetamispisiku saanud, sel suvi hukas.. :) Millal järgmine sõit on??

No comments: