Monday, August 22, 2011

Nuikapsaga koha..

..saab hetke toidutopis minult esikoha, jättes panniahvena napilt teiseks.








Retsept
1 värske koha (soovitavalt hommikul Pärnu lahest püütud:)
1 suur sibul
1 suur nuikapsas
ligi pool pakki võid
klaas õunaveini või -mahla
soola-pipart-tilli

Prae võis sibul (võid lisada ka veidi õli). Lisa kuubikuteks lõigetud nuikapsas ja hauta madalal tulel poolmehmeks. Määri ahjuvorm võiga, pane sellesse nuia-sibula segu (võib lisada ka õunu) ning laota peale kohafilee. Maitsesta soola-pipraga, puista peale värsket tilli ning võitükikesed. Vala üle õunaveini või -mahlaga. Et kala ei kuivaks, soovitan katta see hõbepaberiga. Lase 200 kraadi juures küpseda ca 20 minutit. Kõige parem mekib koos värske koorega keedetud kartuliga.

No comments: