Monday, August 1, 2011

Parimad kurgid

See on mu ema Margoti retsept. Püüdsin nüüs siis ise ka valmistada kurke, mida alati olen nii väga armastanud. Loomulikult ei tulnud need nii head kui emal. Aga halvad ka mitte.



Retsept

3 kg kooritud kurke
4-5 sibulat
1 küüslauk
3 spl soola
3 spl suhkrut
2-4 spl äädikat
0,5 spl peent pipart
1 spl sinepit
3 -4 tilliõisikut või tavalist purustatuid tilli

Lõika kurgid poolikuteks seibideks, sega kõik ained ja lase vähemalt 3-4 tundi seista. Süüa järgmisel päeval, võib ka panna purkidesse ja kaanetada - siis seisab peaaegu jõuluni.


PS, Ja siia kurgipostituse juurde ei saa mitte mainimata jätta, et kausitäis värskelt marineerituid teeb augustist augusti:)

No comments: