Saturday, November 12, 2011

Rannakarbid


Meie jaoks on rannakarbid gurmee, hispaanlaste jaoks odav talupojatoit - isegi soola pole vaja lisada, sest need mereelukad loomult juba piisavalt soolased:)

Retsept on imelihtne

1 kg värskeid rannakarpe
1 suur sibul
4 küüslauguküünt
1 sellerivars
paar spl võid
sorts õli
pool pudelit odavat kuiva valget veini
peterselli või sellerlehti, värskelt jahvatatud pipart

Pane või ja õli paksu põhjaga potti. Kuumuta sellest hakitud seller, küüslauk ja sibul kuni viimane on klaasjas. Vala juurde vein. lase paar minutit keeda ning lisa eelnevalt puhtaks pestud karbid. Maitsesta soovi korral pipraga. Keeda vahete-vahel segades kuni karbid on avanenud. NB! Suletuks jäänud karbid viska minema. Raputa peale maitserohelist.

No comments: