Monday, July 28, 2008

paadimatk vol. kes-teab-mitmes..

..just nii seisis kõigi nende lugematute meilide päises, millega Ants meid, 1996. a sisse astunud TABe viimasel ajal pommitanud on.
Tookord süstad, seekord kanuud. Tähtedel oli koguni oma isiklik kanuu muretset' - häbi, mida majanduskasv ühe korraliku tudengiga teinud on! Tegelikult oleks minul see matk peaaegu osalemata jäänud, kuna tuju oli hommikul null ja tüli oli majas jne.. aga õnneks ei ole Andral transporti tagasi Tallinna ning olen lihtsalt sunnitud osalema. Mulle anti isegi see andeks, et matka algus lükkus paar tunnikest edasi..
Alustame Teenuse mõisa juurest. Erinevatel andmetel on jõe, mida pidi kulgeme, nimi Teenuse või Kasari. Jagan kanuud Tertsu ja Antsuga. Kõrkjad, esimesed kolm kilomeetrit. Poisid on sunnitud aeg-ajalt paatidest välja ronima. Antsu väitel peaks distants olema ca 5 km, gepsi järgi läbime ca 10. Hinges hakkab kriipima kahtlus järgnevate lõikude pikkuse täpsuse suhtes.. Kusagil Kastja kandis - täpsemalt, tammi ja ühe metssea laiba juures - teeme pikema peatuse. Sööme õhtust ja joome vaarika, astelpaju ja meelikööri, kuni viimane halg (halud pärinevad mõistagi bensiinijaamast ja need transporditi koos lisatoidukotiga kohale mõistagi autoga - krd majanduskasvuaastad!) kustub. Siis hakkab väga ruttu väga külm - kompunnime omale kilekottidest, piknikutekist jms käepärastest vahenditest kostüümid, kanuudesse ja ca keskööl hakkame uhama! Minu uueks paadinaabriks on Esko, kes on nii hea sõudja, et minu triipseps ja biitseps homme küll valusad ei ole:) Õnneks vee peal on palju soojem kui kaldal. Öine udune jõgi, roostik, linnud, noorkuu (väikese tähega), tähed (väikese tähega), päikesetõus.. Jõgi on isegi liiga lai, eriti peale Vigala jõega liitumist, ja igavalt risuvaba kuni.. hakkab paistma etapi lõpp-punkt - Kasari sild. Satume nii tihedasse kõrkjametsa, et poisid ja tugevamad naised taas paatidest välja. Randume vana Kasari silla juures, kuhu jätkajad jäävad ööbima.
Sellel matkal olid nõrgad ja olid tugevad. Kõige nõrgemad läbisid esimese AV-etapi. Natuke tugevamad läbisid ka teise etapi - AV öine rada. Kõige tugevamad veedavad veel 2 VV-päeva. Mina nende sekka ei kuulu.

No comments: