Friday, July 18, 2008

Regatt jätkub..

My Klipperi kapten Leol on ka hommikul meie eileõhtune kokkulepe üllatavalt hästi meeles ning nii ma tema jahil maabun. Lisaks on meeskonnas isa-poega Tõnu-Toomas ja Aleko, kes on vähemalt kahe mehe eest. Regati alguses oli Klipperil kaks meeskonnaliiget veel, aga neil hakkas paha ja nad läksid minema. Minu õnn!
MyKlipper on Ladyga võrreldes väga luks ja vähe sport. Seetõttu arvasin, et päev tuleb väga rahulik ja igavgi. Ehhee!

Start on meil imeilus.. algul liugleme oma klassikaaslastest mööda, seejärel jõuame järgi 3. klassi omadele ning jätame ka suurema osa neist väikestest selja taha. Paldiski poolsaaare lähedal ristume 1. klassi omadega ning veidi peale seda satume vihmamüüri ja.. kaotame tuule tujukuse tõttu juhitavuse. Spinn teeb tralli ja oleme väga järsku väga külili. Kuid üllatavalt ruttu jälle sellest seisust väljas ja täiskäigul edasi!

Tallinna lahel tõuseb vahepealne 4-meetrine tuul kohati kuni 16-meetriseks. Sõidame spinniga ja hoiame hinge kinni. Mingil hetkel taas külili! Seekord vaja nuga appi.. Edasi sõidame liblikat st spinni enam üles ei panegi. Finišeerume kogu kambast kolmandana - nati naljakas on kesksuvel nii jahitühja Pirita sadamat näha..

Õhtul Sirlega Lohusallu teatrisse - "Ulja neitsi" teemaks on naised merel :)

No comments: