Friday, February 11, 2011

Ise tehtud vol 2: pasta

Kaubandusasutisis on küll pastavalik meeldivalt lai, kuid värsket täisterapastat pole seni silma hakanud. Seetõttu oli kingiks saadud pastamasin nagu rusikalaadne objekt silmaaugus:)

Õnneks pole pastatagina tegemine raketiteadus. Rullimine nõuab siiski veidi kannatust. Masina puhastamine veel rohkem kannatust:) Kõige keerukamaks osutus aga üllatslikult viimane etapp: roa valmimine. Eesti inimene ei ole värske koduse pastaga harjunud ning tulemusel oli mõningaid sarnaseid jooni pelmeenikestaga. Mine võta kinni, kas jäi liiga kauaks vette ligunema või oli siiski viga veidi vääralt timmitud taignas. Ning ka välimus ei tekitanud minu pasta nägijais wow-efekti:)

Ühest masina otsast tuleb lai lint..

..millest teine masina ots vormib kenad lindid.



Retsept

3 dl durumnisujahu

3 dl täisteranisujahu

6 suurt kollast muna

6 sl oliivõli

näpuotsatäis soola


Sega ained ühtlaseks massiks,veereta palliks, mähi toidukilesse ja jäta pooleks tunniks seisma. Lase tainas peotäishaaval läbi pastamasina. Rullisin igat peotäit läbi masina kolm korda alustades jämedamast avast (minu masinal nr 9), seejärel valides mõne keskmise ava ja kolmandal korral mõne väiksema (nt nr 2).

Haruta pastalindid käteräti peale lahti ning sõelu õhukese jahukihiga üle. Jäta taignaribad pooleks tunniks kuivama. Eriti tõhus on jätta ribade ots üle lauaääre või tooli seljatoe rippuma. Edeva värvilise pasta saab, kui lisada üles sulatatud külmutatud spinatit, tomatipastat, kurkumit või sorts punapeedimahla. Keeda taignaribasid 2-3 minutit soolaga maitsestatud vees, kuhu lisatud sorts oliivõli.

No comments: