Thursday, March 10, 2011

Külmkapipirukas päästab hädast

Mis teha, kui ei tahaks kalleid külalisi nälga jätta, aga aega ega võimalust poodi minna pole? Siis tuleb piruka sisse panna.. muna ja see, mida Hr Külmkapil pakkuda on.

Retsept

Põhi:
150g võid; 150 g täisteranisujahu (viimasel ajal eelistan täisteraspeltat); pool teelusikat küpsetuspulbrit; näputäis soola

Täidis:
1 hakitud sibul; paar hakitud küüslauguküünt; oliivõli praadimiseks; 6 muna; 50 ml vahukoort; soola-pipart
Massiks porgandit, porrulauku jm köögivilju, sobivad ka seened -ühesõnaga kõik, mida külmikus leidub
Peale feta vm pehmemat juustu - kui on - ja muidugi maitserohelist

Sega põhja koostisained ning suru ümmarguse lahtikäiva vormi põhja ja äärtele. Vajuta kahvliga augukesed sisse ja pane 10 minutiks 200-kraadisesse ahju.
Prae sibul ja küüslauk õlis, lisa köögiviljad ja prae poolpehmeks ning laota põhjale. Sega hoolikalt munad ja koor ning maitsesta soola-pipraga. Vala segu põhjale, puisa peale (feta)juustu ning maitserohelist ja küpseta 175 kraadi juures ca kolmveerand tundi.

PS, Mõned kutsuvad sellist produkti ka quiche'iks, aga minu kõrvale kõlab kenamalt pirukas. Lihtsalt pirukas. Või lahtine pirukas.

PSS,Ah et miks need pildid mul nii koledad on? Peamiselt vast seepärast, et klõpsin neid mobiiliga.Järelikult E71 ei ole kõige parem kaamera (tegelikult üldse suht mõttetu, et mul see nutikas on, kuna kasutan seda ju vaid helistamiseks, vahel saadan mõne sõnumi, veel harvemini pargin..)

No comments: