Sunday, March 20, 2011

Kuld müslibatoonideks!

Leidsin Toomihklilt koti kulda.. st kuldseid kuivatatud õunu.. Kuivatatud puuviju pole meie kodus kunagi piisavalt. Tavalistele poe omadele on lisatud palju, mõttetult palju suhkrut.. Ökokraam on suht kallis (eriti arvestades koguseid, mida ma jaksan ära süüa:) Nüüd aga on veeta frukte nii palju, et tuli välja mõelda roog, mida neist teha..

Retsept: müslibatoonid ehk Natalja kaerahelbeküpsised

purk või pakk kondentspiima(sobib nii suhkruga kui suhkruta - viimast kasutades tuleb lisada ohtralt magusaid puuvilju)
1 tass kaerahelbeid
peotäis jõhvikaid (külmutatud sobivad ka)
peotäis kuivatatud õunu või muid puuvilju
2 spl päevalilleseemneid
1 spl kõrvitsaseemneid
õli vormi määrimiseks

Sega kõik ained omavahel (võid kondentspiima veidi soojendada, et see seguneks paremini).
Võta 20x30 cm vorm määri natuke õliga(või pane küpsetuspaber vormi), vala kogu mass vormi ja silu pind ühtlaseks. Küpseta 135oC juures tund aega. Lõika ning söööömaa!

No comments: