Friday, April 6, 2012

Toskaana köök


 
Odav, ent parim: lõik pitsat, kann chiantit ja päikeseline tänavakohvik



Itaalias olles ei saa üle ega ümber minna kohalikust köögist. Kuna itaallased armastavad teadupoolest eelroana kõiksugu suupisteid, toon siinkohal ära mu kohaliku sõbranna Michaella Toskaana kanamaksasuupistete retsepti. 



Koostis
1 sibul
pool varssellerit
1 väike porgand

peterselli
1 spl kappareid
300 g kanamaksa
100 g kanapõrna (vot siinkohal kardan, et mul läks tõlkes midagi kaduma - kuna Eestis põrna niikuinii kusagilt ei saa ning parem karta kui kahetseda, siis jätan selle välja:)

oliivõli
soola-pipart 

1 tass kanapuljongit

Prae oliivõlis sibul, varsseller, porgand ja petersell. Lisa üsna suurte tükkidena kanamaks ja -põrn. Kuumuta paar minutit, lisa värskelt jahvatatud pipar ja sool ning kanapuljong (kogus oleneb sellest, kui vedelat pasteeti soovid). Hauta ca 15 minutit. Kui maks on peaaegu küps, lisa kapparid. Püreesta. 
Serveeri kergelt röstitud ja küüslauguga hõõrutud saiaviiludel. 



Ilmetute plasttoolidega tänavakohviku kõige lihtsam pasta maitseb imehea!
Õige toskaana meki suhu saamiseks on soovitav maitsta ka järgnevaid roogasid:
Pappa al Pomodoro -  toskaana tomati-saiasupp
Ribollita – teine kuulus toskaana supp, koosneb samuti saiast, lisaks köögiviljad
Spezzatino a la San Giovanni – piirkonnas popp loomalihahautis
Piinlikult odav, ent täiesti joodav vein kohalikult turult
Trippa (alla Romana) – tegu põhimõtteliselt rupski-tomatiroaga

No comments: