![]() |
Odav, ent parim: lõik pitsat, kann chiantit ja päikeseline tänavakohvik |
Itaalias olles ei saa üle ega ümber minna kohalikust köögist. Kuna itaallased armastavad teadupoolest eelroana kõiksugu suupisteid, toon siinkohal ära mu kohaliku sõbranna Michaella Toskaana kanamaksasuupistete retsepti.

Koostis
1 sibul
pool varssellerit
1 väike porgand
peterselli
1 spl kappareid
300 g kanamaksa
100 g kanapõrna (vot siinkohal kardan, et mul läks tõlkes midagi kaduma - kuna Eestis põrna niikuinii kusagilt ei saa ning parem karta kui kahetseda, siis jätan selle välja:)
oliivõli
soola-pipart
1 tass kanapuljongit
Prae oliivõlis sibul, varsseller, porgand ja petersell. Lisa üsna suurte tükkidena kanamaks ja -põrn. Kuumuta paar minutit, lisa värskelt jahvatatud pipar ja sool ning kanapuljong (kogus oleneb sellest, kui vedelat pasteeti soovid). Hauta ca 15 minutit. Kui maks on peaaegu küps, lisa kapparid. Püreesta.
Serveeri kergelt röstitud ja küüslauguga hõõrutud saiaviiludel.
Õige toskaana meki suhu saamiseks on soovitav maitsta ka järgnevaid roogasid:
Pappa al Pomodoro - toskaana tomati-saiasupp
Ribollita – teine kuulus toskaana supp, koosneb samuti saiast, lisaks köögiviljad

Koostis
1 sibul
pool varssellerit
1 väike porgand
peterselli
1 spl kappareid
300 g kanamaksa
100 g kanapõrna (vot siinkohal kardan, et mul läks tõlkes midagi kaduma - kuna Eestis põrna niikuinii kusagilt ei saa ning parem karta kui kahetseda, siis jätan selle välja:)
oliivõli
soola-pipart
1 tass kanapuljongit
Serveeri kergelt röstitud ja küüslauguga hõõrutud saiaviiludel.
![]() |
Ilmetute plasttoolidega tänavakohviku kõige lihtsam pasta maitseb imehea! |
Pappa al Pomodoro - toskaana tomati-saiasupp
Ribollita – teine kuulus toskaana supp, koosneb samuti saiast, lisaks köögiviljad
Spezzatino a la San Giovanni – piirkonnas popp loomalihahautis
No comments:
Post a Comment