Saturday, May 30, 2009

5. Emumäe jooks

Emumäe jooksud muutuvad aasta-aastalt aina populaarsemaks: esimene kord oli 114, tänavu 289 osavõtjat. Kui vaadata viie aasta trendi, siis keskmiselt lisandub igal aastal 44 osalejat, miska järgmisel aastal peaksime ületama maagilise 300 osaleja piiri:)
Algus on tore: kulgeme suure pundiga allamäge ja viskame nalja. Toomihkli talu teeotsa juures (ca 2. km) olen kaasjooksjatest (alla tunni mehed Alo & Leino) maha jäänud. Kurk kuivab mis kole - esimene joogipunkt (ca 4.km) ei tule ega tule. Hiljem kuulen isa kursavend ironman-Mardilt, et profid jooksu ajal üldse ei joo, vaid loputavad päev varem end spordijoogiga läbi. Jätame meelde! Pikk Salla tõus on kui kleepekas tossu talla all.. Tülikas! Metsavahe mobiilimastini on peale tapjatõusu meeldivalt jahe ja talumehe ülesküntud uudismaa ei olegi nii konarlik kui kartsin. Parim pala rajal on Mäiste dušh - saaks ometi selliseid lustimiskohti rohkem siia tekitada!
Olen piinlikult kehvas vormis - 1:06 on aeg, millest targu pigem vaikiks. Seda enam, et mullu suutsin sama distantsi läbida maagilise 57:26ga ehk ca 10 minutit kiiremini. Halleluuja! Põhjust ei tule kaugelt otsida - sestap kui Kalevi staadioni väravat hakati lukustama ja värava kõrval olev auiaauk ära parandati, pole Tallinna kesklinna inimesel enam kusagil jooksmas käia. Ah, mis ma vingun - laisk olen:)

Aga tühja sest kehvast vormist - üritus ise on super ja ilm imeilus - jooksmiseks küll üsna raske, aga päikesepaiste toob kohale palju inimesi ja see on meie rahvajooksu puhul ju peamine!
Võitjad pjedestaalil: Elar Vullale on see juba kolmas võit siin!

No comments: