Monday, May 11, 2009

Heureka!

Soov minna Heureka teaduskeskusesse on mul üks igavesti vana soov. Esiteks meelitab mind puht professionaalsest huvist sinna gaasiteater - analoogne saab loodetavasti kunagi ka meie Ahhaas olema. Teiseks olen kuulnud Heurekast õige palju head, et seal olevat vanainimestelgi põnev ringi vaadata ja kooliaega uue huvitava nurga alt meenutada.

Olen siin ekspromt - eile hilisõhtul saabusin elamusrohkelt USA-reisilt, mõni tund und ja natuke laevasõitu ning mind korjab sadamas peale Heidi. Ta on pärit Turkust ja ei tunne pealinna eriti. Üritame gepsi abil suurest linnast jagu saada ning jõuame peale mitut auringi hotelli, kust võtame peale Pauli. See selleks.

Päeva tippsündmus on midagi sellist, millega ma pole kunagi enne hakkama saanud: jään esireas keset seminari magama. Ausõna, VVV ehk vööndivahetusväsimuse vastu ei aita absoluutselt mitte miski. Piinlik!

Õnneks tuleb seminari vahepala - läehme kinno. Film on valminud koostöös NASAga ja viib vaataja Marsile jm-le - ühesõnaga tõesti huvitav kraam. Kuid seekord saab saatuslikuks see, et toolid on lamamisasendis ja ekraan laes. VVV läheb juhtima 2:0.

Loo moraal: reisida on super, aga, Heureka!, peale reisi peaks olema kohustuslik võtta reisist puhkamise päev.

No comments: