Friday, August 13, 2010

Eesti Energiasõltlased




















Oli maru. Naabril lendas aken köögi teise seina. Lillemäe kuusehekk hõrenes silmnähtavalt. Mõni siitkandi mees jäi kolmveerandist metsast ilma. Ühel külamehel oli garaaž peale tormi teise kohta "tõstetud". Naabervalla kirikul kadus katus.. Toomihklil läks seekord suht kergelt - vaid 2 murdunud vahert... Aga mis kõige hullem - Emumäe ilmajaama kivi oli kadunud - järelikult oligi tuulispask!!
Elektrikatkestus teeb abituks. Kõigepealt kaob vool - ok, selle asemel saab küünla panna (pole varem kogenud, et küünal tuleb süüdata kesksuvepäeval). Seejärel avastad, et vesi läinud - puurkaevu pump ei tööta kondimootoriga. Õige pea hakkab ka külmutuses soe - õnnneks on igal korralikul maakodul kartulikelder, kus toit säilib suht hästi. Või siis ei säili (nt vahukoor).
WC ju ka ei tööta! Õnneks on vanaisa ehitatud kuivkäimla veel alles. Auto liigub bensiiniga, aga valla bensiinijaam ei tööta juba 5. päeva.. Helistada ei saa, sest telefoni aku saab tühjaks (natuke peale seda, kui arvuti on pildi eest visanud). Ning just sellisel hetkel on tulemas 12 külalist.. (õnneks juhtusid olema maailma mõistvaimad külalised, kes voolu puudumise tõttu skandaalitsemise asemel nautisid küünlavalguse-romantikapaketti:)
Oleme sõltlased - Eesti Energiasõltlased!

No comments: