Thursday, August 5, 2010

Oaroa ehk Kreeka-Terje nämmid oad

Terts kirjutab:
Oaroa kreekapärane retsept on siis selline: natuke õli poti põhja (eks sa ise otsusta, kas kreeka või eesti natuke:), sinna sisse krõbisema üks-kaks hakitud sibulat. Natukese aja pärast oad lisaks. Keerad neid väheke õli-sibula segus ringi ja lisad riivitud tomatid, mina panen ikka 4-5-6 (ema pani mul letšot, sest kui tomatiaeg veel pole, siis pole mõtet neid plastmassmaiguga tomateid sinna sisse riivida). Võib panna ka tomatipastat, täitsa maitse järgi, kas tahad tomatisemat või mitte ja küüslauguküüsi (panin ohtralt - E.), tiba soola ja vett ja pipart. Ja siis podiseb see segu madalal tulel, kuni oad on pehmed, vahepeal võib vett juurde panna, kui kipub ära aurama (panin vee asemel tomatimahla - E.). Lõpu poole lisan vahel õli, sest see annab hea maitse. Lõpus peaks toit välja nägema nii, et oad on pehmed ja tomatitest on moodustunud paksem kaste, alati mul see välja ei tule, sest kipun liiga palju vett panema.
Απολαύστε το γεύμα σας!

2 comments:

Terjer said...

Μπράβο, Έλεν!!!
Panayiotise ema tegi eile ka ube ja kusjuures pani paar kartulit ka lisaks:-)))

Elen Mitt said...

ma eelistan pigem eestlaslikult kartulat eraldi.. aga tahaks su teise kreekapärase roa, kus kartul sees, ka ära proovida..