Saturday, December 3, 2011

Põhjatu hiinapood

Hiinapoest saab absoluutselt kõike!
Esmalt on meil vaja kruuse – selliseid, kuhu natuke teed ka sisse mahuks. Meie üürika köögis on küll kolme suurust kohvitasse, aga isegi kõige suuremat mõõtu tassikesed on tillukesed. Niisiis, tuleb hankida kruusid, mis sobiksid kokku ülejäänud nõudega (mis pärinevad Ikeast ja El Corte Inglesist). Ja mis veel oluline – eriti palju ei tahaks nende eest maksta, kuna tervet elu ega aastat ega trimestritki me siin ei veeda. Niisiis sammud hiinakasse Õnneks leidub kodust 7 minuti kaugusel neid mitu. Esimapilt hiinapoes on jahamatav nagu ikka. Mingi järgmise 7 minuti jooksul leian põhjatus poes üles lõpuks kruuside riiuli ja Big Beni ja Miki Mouse’i kõrvalt ka täiesti ideaalsed teehoidjad. Hind väga odav, kvaliteet väga-väga kehv nagu hiinaka asjadel ikka.
Järgmine asi, mis meie elamises puudu, on lõikelaud. Mõtlen, et see võiks olla väiksemat sorti, plastmassist, et oleks mugav nõudekas pesta ja soovitavalt mitte neoonvärvi ega mummuline. Sammud jälle hiinakasse. Ideaalne valge matt laud leitud!
Nii, mul hakkab tekkima väike hasart. Järgmisena oleks vaja konkse. Jah, konkse – sedaps küll mitte kalade, vaid poekottide jaoks – et neid saaks mugavalt lapsevankri külge riputada. Selliseid suuri ja plastmassist nagu ma Tonio vankri küljes nägin. Sammud hiinakasse, konksud olemas!
Ühel hommikul ärkan ja märkan enda seljas öösärki, mida luban, et õhtul enam selga ei pane. Hiina imepood lahendab mu probleem jälle kiiresti.
Kõige suurem väljakutse on grillpann - sellist, mida Tallinnas Süsi sõnul vaid Stockmannis müüakse. Sammun sel korral hiinakasse võidurõõmsalt, kuna olen kindel, et neil sellist asja küll pole. 9:0, hiinlaste kasuks!
Jägmisel päeval avastame, et ei saa enam endistviisi jätkata ilma lauanurgakaitseteta. Hiinakasse.. olemas!
Täna siis lähen päkapikumütsi jahile. Ning patjade-pleedide riiulist ongi saanud ülenädala jõulunodi riiul, kus mütsike ootab mind.
Nii, räägime nüüd ka miinuspoolest. Omaette väljakutse on siit poest asjade üles leidmine. Tavaliselt on siin suure poe peale üks, õnnepäevadel kaks müüjat. Teadupoolest on hiinlased maailma kõige kehvemad klienditeenindajad – neil on sinust nii ükskõik kui viinereid täis söönud penil kuivanud saiakäärust. Teine teema on keeleoskus. Ehk siis selle puudumine. Hispaania keelt ikka enam-vähem räägivad, aga inglise keelega on.. niiviisi:
- Hola! Do you have elf hats?
- (kivistunud ilme)
- Christmas hats?
- (
kivistunud ilme)
- Christmas???
- (
kivistunud ilme)
- hakkan laulma: Jingle-bells, jingle bells..
- (vaikus, ent näha on, et päike nagu hakkaks vaikselt tõusma..)
- (joonistan pea kohal mütsi, korduvalt.. Lõpuks ometi koidab ja mind juhatatakse jõulunodi riiuli juurde)
- Homseni!!

No comments: