Wednesday, October 16, 2013

Oi kui mõttetud pakendid

Kõige jaburam toode, mille ostnud olen: tühi pole pool, vaid 90% pakendist!!
Tunnen, et tootja peab mind kui tarbijat idioodiks.
Ühtlasi luban, et ei osta enam iialgi karpi pakitud puslet.
Kuidas saada samade hommikuhelveste eest truult tarbijalt rohkem raha? Pakk tuleb väiksemaks teha. Aga mõistagi tuleb seda teha nii, et kiirustav klient sellest aru ei saaks: esikülg jätta sama suureks. aga pakend muuta lihtsalt õhemaks. Veel "targem" on panna samasse pakendisse lihtsalt vähem helbeid sisse.
Mind kohutavalt häirib, kui leian taas mõne toote, mil karbi sees tühjust rohkem kui toodet ennast. Tavaliselt on selline asi valmistatud ju Bangladeshis või kusagil mujal pärapõrgus ehk päratult kaugel meist.  Ning see tühjus on meieni laevade ja autode ja lennukitega kohale transporditud. Ning see tühjus hoiab kinni kalli laopinna. Ning see tühjus vedeleb soojal poeriiulil.
Tootjad, leppige kokku, et teete karbid täpselt nii suured, kui vaja! Ja vaid siis, kui neid tõesti on vaja. Ma ei taha osta pakendit, tahan selles olevaid asju! Kuni S-toodetel on XXL-pakendid, on teie veebilehtedel olevad lubdaused, et hoolite keskkonnast, jama.
Ka sina, Lego! Nii hea mainega (ja kõrge hinnaga) firma võiks ju
ometi olla teistele eeskujuks ja tühjust mitte müüa. 

2 comments:

keedukreem said...

Puslesid ja väikelaste mänguasju võiks küll omavahel jagada. Meil on nad ringi ära käinud ja lihtsamaid enam ei kasutata. teile pakuks ehk huvi, liaks hoiaksime pakendite tarbimise arvelt kokku :) Tulge meile revideerima.

Elen Mitt said...

Kutset ei ole vaja korrata. Tuleme!