Tuesday, October 8, 2013

Täidetud suvikõrvits a la Anneli

Kui on hea (suvi)kõrvitsa-aasta, siis tuleb neid nii palju, et tõesti pole muud teha, kui nõutult oma kõrvitsahunniku otsas istuda ja oodata, et mõni hea idee pähe sajaks. Ja sadaski! Ideel oli Anneli nägu ja tegu. Ja nii sündiski mu uus suvikõrvitsalemmik (seni oli selleks olnud klassikaline lahtine pirukas).

Retsept nägi välja umbes selline:

- 1 suur paksu koorega, liiga kaua kasvanud suvikõrvits
- 5 dl keedetud riisi
- 0,5 dl hapukoort
- 0,5 kg hakkliha
- 2 sibulat
- 2 küüslauguküünt
- 2 paprikat (või riivitud porgandit või ube vms, mida parasjagu leidub)
- 2 muna
- peotäis riivitud juustu
- ohtralt maitserohelist (minu suur lemmik on hetkel tüümian)
- soola & värskelt jahvatatud pipart

Sae suvikõrvits võimalikult täpselt pooleks, uurista välja seemnete osa. Prae sibul, küüslauk ja hakkliha pannil. Sega kõik komponendid (peale juustu) kokku, täida seguga suvikõrvitsapooled ja ahju! (200oC, nii kaua kuni kõrvits kenasti pehme, no tund läheb ikka). Siis raputa peale juust ja küpseta veel nii kaua kuni see kenasti sulanud. Maitsev isegi jahtunult!


No comments: